در واقع کیفیت آجر به فاکتور های زیادی بستگی دارد که از این میان به موارد زیر اشاره میکنیم>>>
آجر خوب و با کیفیت سطح یک دستی دارد و اگر آنها را به هم بکوبیم صدای زنگ خاصی ایجاد میکنند,آجر با کیفیت در سطح خود ترک و تو رفتگی ندارد اما برجستگی نمیتواند دلیلی برای بی کیفیت بودن آجر باشد و به قالب بندی مربوط میشود,آجر سنتی اصل و با کیفیت کم تر شوره میزند و نا خالصی کم تری دارد و آب کمتری جذب میکند زیرا آب قاتل آجر است چون در صورت انجماد 9% به حجمش اضافه میشود (به دلیل آرایش مولکولی آب H2O) و آجر را به اصطلاح میترکاند و ایجاد ترک میکند.
آجر نباید به مقدار زیاد آهک داشته باشد چون در صورت داشتن آهک اضافی خطر آلوءک زدن در آن افزایش میابد.
ویژگی های آجر با کیفیت به اختصار>>>جنس خاک-دانه بندی خاک-نحوه پخت-استحکام-میزان تخلخل یا پوکی-مقاومت در برابر سرما و گرما-مقاومت فشاری-مقاومت در برابر مواد شیمیایی-میزان جذب رطوبت-مقاومت برشی و....